Lemon Pie with Freevia Stevia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
lemon pie

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
  • 150 γρ. χυμό λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γλ. υγρή stevia
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. νερό
  • Φυτική σαντιγί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά αλέθουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο.
  2. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία φόρμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, την υγρή στέβια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Στη συνέχεια σε ένα μπολάκι ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε μαζί με το κορν φλάουρ και λίγο από το υγρό της κατσαρόλας.
  5. Όταν ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Όταν κρυώσει τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  7. Για να απογειωθεί το αποτέλεσμα, γαρνίρουμε στρώνοντας ομοιόμορφα από πάνω σαντιγί.

Καλή Απόλαυση!