Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
- 150 γρ. χυμό λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.γλ. υγρή stevia
- 3 κρόκοι αυγού
- 70 γρ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. νερό
- Φυτική σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αρχικά αλέθουμε τα μπισκότα και τα αναμειγνύουμε με το ελαιόλαδο.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία φόρμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, την υγρή στέβια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολάκι ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε μαζί με το κορν φλάουρ και λίγο από το υγρό της κατσαρόλας.
- Όταν ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Όταν κρυώσει τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα πάνω από το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
- Για να απογειωθεί το αποτέλεσμα, γαρνίρουμε στρώνοντας ομοιόμορφα από πάνω σαντιγί.
Καλή Απόλαυση!