Η σαλάτα αυτή μας δίνει μοναδική αίσθηση ισορροπίας του γλυκού-αλμυρού με το παντζάρι και το άπαχο 1% freevia – Απίθανη!
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 4 μέτρια παντζάρια
- 60 γραμμάρια freevia 1% άπαχο πρόβειο
- 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Βινεγκρέτ λεμονιού
Για την βινεγκρέτ λεμονιού
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- ½ αλάτι (με δοκιμή)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σαλάτα
- Βράζουμε τα παντζάρια για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσουν.
- Μόλις βράσουν τα βάζουμε σε κρύο νερό και αφαιρούμε με μαχαίρι τη φλούδα τους, τα κόβουμε σε κύβους. Κάνουμε το ίδιο με το freevia 1% άπαχο πρόβειο.
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά μας με προσοχή, προσθέτοντας σταδιακά το ντρέσινγκ
Για την βινεγκρέτ λεμονιού
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε ώσπου να δέσουν.