Cocktail Freevia µε καρπούζι!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
koktail Karpouzi

Κάνε το καλοκαίρι σου ακόμα πιο απολαυστικό με ένα δροσιστικό cocktail με
πρωταγωνιστή τον κόκκινο αρχηγό του καλοκαιριού,το καρπούζι!

Δοκίμασέ το με rum, gin, λευκό κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ποτό εσύ προτιμάς, είναι
όμως εξίσου απολαυστικό και σκέτο, παγωμένο χωρίς προσθήκη αλκοόλ.
(εμείς το φτιάξαμε με gin)

Πρόσθεσε τη δική σου δόση γλύκας στο cocktail σου και αντί για ζάχαρη προτίμησε Freevia Στέβια!

Η στέβια περιέχοντας λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη, μπορεί να παίξει ρόλο στη
διαχείριση του βάρους βοηθώντας σας να τρώτε λιγότερες θερμίδες.
Ενδεικτικά , ένα stick σκόνη στέβια Freevia περιέχει μόλιε 2 θερμίδες,
ενώ ένα stick υγρή στέβια Freevia περιέχει 0 θερμίδες!

freeviaBanner01
freeviaBanner02
freeviaBanner03

Freevia tip : Πρόσθεσε μερικές φλούδες από αρωματικό αγγούρι,φέτες λεμονιού και λάϊμ
και συμπλήρωσε με φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σου!
(εμείς προσθέσαμε δυόσμο!)

Ας πάμε όμως παρακάτω να δούμε αναλυτικά την συνταγή

Για τη freevia συνταγή cocktail
µε καρπούζι θα χρειαστείς (για 6 ποτήρια):

Για το αρωματικό gin*
1 μπουκάλι gin της επιλογής σου
2-3 μεγάλες φέτες καρπουζιού
2 φέτες λεμονιού
2 φέτες αγγουριού
10 φύλλα δυόσμου

Για τον χυμό καρπούζι
1/2 καρπούζι
2-3 φακελάκια freevia stevia

Για το κοκτέιλ καρπούζι
30 ml αρωματικό gin
30 ml χυμό καρπουζιού
2 φέτες λεμονιού
2 φέτες λάϊμ
30 ml σόδα

Για το γαρνίρισμα
φέτα καρπούζι
2 φύλλα δυόσμο

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο ποτήρι βάζουμε όλα τα συστατικά του κοκτέιλ εκτός από την σόδα.

Προσθέτουμε όσο πάγο επιθυμούμε και ανακατεύουμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο ακόμα πάγο και απογεμίζουμε με την σόδα.

Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά για 2 με 3 δευτερόλεπτα.

Γαρνίρουμε το κοκτέιλ καρπούζι με φέτες καρπουζιού, φέτες αγγουριού και 2 φύλλα
δυόσμου!

*Για να κάνουμε το gin μας ακόμα πιο αρωματικό το κρατάμε στο ψυγείο για 2-3
ημέρες!
Έτσι το cocktail μας θα είναι ακόμα πιο απολαυστικό!

 

Στην υγειά σας!