Logo Turokomeio Pagonis

Τυροκομείο Αφές Παγώνη

Ένα οικογενειακό τυροκομείο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα επιβεβαιώνει ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας είναι αποτέλεσμα εμπειρίας και γνώσης.

Η πόλη των Ερυθρών βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και στα σύνορα της Αττικής και της Βοιωτίας, με περίπου 4.000 κατοίκους.

Το οικογενειακό τυροκομείο Παγώνης στο Κριεκούκι μετρά περισσότερο από μισό αιώνα ζωής.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940 ήταν απλώς ένα μεγάλο καζάνι στην παλιά αυλή του πατρικού όπου παραγόταν το πρόβειο γιαούρτι, ένα πολύ γνωστό προϊόν της περιοχής. Η καθημερινή παραγωγή πουλιόταν σε ένα παγκάκι στον κεντρικό δρόμο.

Τυροκομείο Παγώνη

Η Τυροκόμηση

Το τυροκομείο ΠΑΓΩΝΗΣ παρασκευάζει γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο για περισσότερα από 45 χρόνια. Το γάλα που λαμβάνεται σε καθημερινή βάση από τους περίπου 100 συνεργάτες κτηνοτρόφους ελέγχεται στο πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ποιότητας νωπού γάλακτος στο τυροκομείο.

Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με προσοχή, με 100% ελληνικό γάλα. Τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα πρότυπα ποιότητας.

Κάθε τυρί απολαμβάνει τη φροντίδα του τυροκόμου καθώς παρακολουθεί τα κεφάλια ένα προς ένα, από το αλάτισμα, μέχρι τις περιστροφές στην ωρίμανση και τη βαφή κάθε τυριού με το χέρι.

Εκεί κατασκευάζεται η εκπληκτική παλαιωμένη γραβιέρα με μαύρη καλοκαιρινή ελληνική τρούφα, και 100% ελληνικό γάλα.

Το μοναδικό ελληνικό τυρί με μόλις 1% λιπαρά!

Η Freevia καινοτομεί, ακολουθώντας την τάση και την ανάγκη για τροφές με μειωμένο λίπος παρασκευάσαμε ένα μοναδικό γαλακτοκομικό προϊόν στην Βοιωτία αποκλειστικά από φρέσκο 100% ελληνικό πρόβειο γάλα, με μόνο 1% λιπαρά, που διατηρεί όλη την αυθεντική γεύση.

Τώρα και σε Νέες Συσκευασίες!

Διατίθεται σε σε πρακτική συσκευασία των 360g και 2kg σε άλμη.