Άπαχο πρόβειο 1%: οφέλη και θρεπτικές ιδιότητες

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
άπαχο τυρί θρεπτικές ιδιότητες

Η αγαπημένη μας Διατροφολόγος Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (ή αλλιώς Nutrition Home όπως τη γνωρίζουν πολλοί από εμάς), μας εξηγεί με λεπτομέρεια τα οφέλη και τις θρεπτικές ιδιότητες του Άπαχου Πρόβειου 1% Freevia και μας προτείνει μια πεντανόστιμη, καλοκαιρινή συνταγή για να το απολαύσουμε!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπορούμε να απολαύσουμε όλη τη γεύση του πρόβειου τυριού χωρίς τα επιπλέον λιπαρά! Το Άπαχο Πρόβειο 1% της Freevia συνδυάζει όλα τα οφέλη και τη γεύση του λευκού τυριού, παρασκευάζεται από 100% ελληνικό πρόβειο γάλα, ταιριάζει σε κάθε συνταγή και είναι μια εξαιρετική επιλογή στο καθημερινό μας τραπέζι.

Μερικά από τα ιδιαίτερα θρεπτικά χαρακτηριστικά του Άπαχου Πρόβειου 1% είναι:

  • Η περιεκτικότητα του σε λιπαρά είναι εξαιρετικά χαμηλή (σχεδόν άλιπο προϊόν), έχοντας έτσι πολύ λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα πλήρη γαλακτοκομικά, τα οποία είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, που όπως γνωρίζουμε μπορούν να συμβάλουν στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.
  • Η περιεκτικότητα του είναι 25% σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, κάνοντάς το σύμμαχο σε ένα πρόγραμμα διατροφής για απώλεια βάρους, αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού, αλλά και σε ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού.
  • Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και η κατανάλωση μόλις 60g πρόβειου τυριού μας παρέχει το 30-60% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης του ασβεστίου που χρειαζόμαστε, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών μας.
  • Το πρόβειο γάλα με το οποίο παρασκευάζεται περιέχει σχεδόν διπλάσιες ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα. Είναι πλούσιο σε φώσφορο, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος τον αναγκών μας και κάνοντας το μια τροφή σύμμαχο για την υγεία μας.
Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με Άπαχο πρόβειο 1%

Ελαφρύ καλοκαιρινό βραδινό χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνη αλλά με όλη τη γεύση.

Υλικά

  • 4 Πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. Άπαχο 1%
  • 100 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι 2%
  • 2 κ.γ. Αποξηραμένο Δυόσμο
  • 1 κ.γ. Μέλι
  • 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολάκι σπάμε το Άπαχο 1% με ένα πιρούνι.
  2. Μόλις τρίψουμε το τυρί μας προσθέτουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το πιπέρι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Κόβουμε το καπάκι των πιπεριών και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
  4. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε σε 200 °C για 15-20 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Καλή Απόλαυση!

Αλεξάνδρα Κοντοδήμου
Αλεξάνδρα Κοντοδήμου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
Nutrition Home, Τσιμισκή 71, Θεσσαλονίκη
www.nutritionhome.gr