Κατσικίσιο γάλα: Τα οφέλη του στην υγεία και 6 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Κατσικίσιο γάλα Τα οφέλη τους στην υγεία

Η Freevia ξεκινάει μια νέα στήλη με διατροφικές συμβουλές από την αγαπημένη μας Διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (Nutrition Home). Διατροφικές συμβουλές, Πεντανόστιμες Συνταγές και πολλά ενδιαφέροντα healthy tips σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις!

Μπορεί παλαιότερα στη χώρα μας η κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος να ήταν περιορισμένη, όμως σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί τη πιο διαδεδομένη μορφή γάλακτος. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν και στην Ελλάδα, η κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος και των προϊόντων του κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, καθώς πλέον αναγνωρίζεται η θρεπτική του αξία, τα οφέλη του στην υγεία, αλλά και τα προτερήματά του σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Freevia κατσικίσιο τυρί για τοστ συνδυάζει όλες τις θρεπτικές ιδιότητες του κατσικίσιου γάλακτος χωρίς τα επιπλέον λιπαρά! Είναι ένα μοναδικό ελληνικό τυρί, εύπεπτο και ελαφρύ, αφού είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από 100% κατσικίσιο φρέσκο Μακεδονικό γάλα και διατηρεί στο μέγιστο όλες αυτές τις ιδιότητες.

Μερικά από τα οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος στην υγεία είναι:

  • Περιέχει λιγότερη λακτόζη σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα κάνοντας το πιο εύπεπτο για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η λακτόζη δε, μειώνεται ακόμη περισσότερο στα γαλακτοκομικά προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος, όπως είναι το τυρί.
  • Το αγελαδινό γάλα περιέχει τις πρωτεΐνες A2 και A1 βήτα-καζεΐνη, ενώ το κατσικίσιο τυρί μόνο A2 βήτα-καζεΐνη η οποία σύμφωνα με μελέτες, υπερτερεί και είναι πιο εύπεπτη σε σχέση με την A1 βήτα-καζεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.
  • Το κατσικίσιο γάλα είναι μια πολύ πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχοντας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία των κυττάρων, των ιστών, των μυών και των οστών βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και διατήρηση της καλής μας υγείας.
  • Περιέχει περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη Α σε σχέση με το αγελαδινό γάλα. Ένα ποτήρι κατσικίσιο γάλα ή μια μερίδα κατσικίσιου τυριού μπορεί να καλύψει μέχρι και το 40% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς σκελετού και της υγείας των δοντιών και των ματιών μας.
  • Είναι πλούσιο σε ψευδάργυρο, ένα από τα πιο σημαντικά ιχνοστοιχεία. Ο ψευδάργυρος βοηθάει στην διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του οργανισμού,και πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την αναπαραγωγική υγεία, βελτιώνει την όραση, την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των οστών.
  • Το κατσικίσιο τυρί είναι μια καλή πηγή σεληνίου, ενός από τα βασικότερα ιχνοστοιχεία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το σελήνιο βοηθά το σώμα σας να μειώσει τις βλάβες που προκαλεί στο DNA μας το οξειδωτικό στρες, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι νόσοι του θυρεοειδούς και κάποιες μορφές καρκίνου.
Αλεξάνδρα Κοντοδήμου
Αλεξάνδρα Κοντοδήμου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
Nutrition Home, Τσιμισκή 71, Θεσσαλονίκη
www.nutritionhome.gr

Instagram Giveaway

Είδες το νέο μεγάλο Giveaway που διοργανώσαμε σε συνεργασία με την nutrition_home στο Instagram;
Καταπληκτικά δώρα και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιμένουν να γίνουν δικά σου!

Μην αργείς! Πάρε μέρος εδώ: