Εύκολοι τρόποι να επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες μετά τις διακοπές

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
τρόποι να επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες

Η φετινή χρονιά ήτανε ομολογουμένως δύσκολη για τους περισσότερους από εμάς και το καλοκαίρι ήταν μια ευκαιρία για χαλάρωση, συναντήσεις με φίλους και φυσικά καλό φαγητό! Κάποιοι από εμάς ίσως και να το “παρακάναμε” ξεφεύγοντας από τις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες!

Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα όμως, και ο Σεπτέμβρης είναι ο πιο ευνοϊκός μήνας για επαναπροσδιορίσουμε τη διατροφή μας και να μπούμε δυναμικά και πάλι στο πρόγραμμα μας.

Υπάρχουν πολύ εύκολοι τρόποι και tips για να γίνει αυτή μας η προσπάθεια μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε και πάλι την καθημερινότητα μας και επανέλθουμε στις διατροφικές μας συνήθειες. Αυτά είναι τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις:

  1. Οργάνωσε τα γεύματα της εβδομάδας

Η προετοιμασία είναι το μεγαλύτερο μυστικό μιας ισορροπημένης διατροφής. Κάνε λίστα με τα ψώνια που θα χρειαστείς όλη την εβδομάδα για το μαγείρεμα σου, υπολόγισε τα σνακ σου, έχε το ψυγείο σου γεμάτο υγιεινές επιλογές και δεν θα βρεις αφορμή να παραγγείλεις με την πρώτη ευκαιρία!

Προετοίμασε τάπερ με φαγητό
  1. Προετοίμασε ταπεράκια για τη δουλειά ή τη σχολή

Τρώγοντας το γεύμα σου στην ώρα τους και όχι.. το απόγευμα, θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις τις ώρες που έχεις πραγματική ανάγκη για παραπάνω ενέργεια και θα μειώσει πολύ την πιθανότητα να υπερκαταναλώσεις τροφή όταν επιστρέψεις σπίτι αργά το απόγευμα ή να οδηγηθείς στην εύκολη λύση του junk food. Μπορείς ακόμα να προετοιμάσεις εύκολα mini lunch όπως τορτίγια με Κατσικίσιο Τυρί για τοστ Freevia, αβοκάντο και λαχανικά.

πρωινό με freevia
  1. Μη παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό είναι τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας και θα σου δώσει όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι το πρωί. Έχεις παρατηρήσει ότι τις ημέρες που παραλείπεις το πρωινό σου δεν νιώθεις εύκολα κορεσμό με αποτέλεσμα να υπερκαταναλώνεις τροφή στο τέλος της ημέρας; Μελέτες έχουνε δείξει ότι η παράλειψη του πρωινού γεύματος συνδέεται με το αυξημένο σωματικό βάρος και μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε δυσλειτουργία στην ομοιόσταση της γλυκόζης στο αίμα.

Πλήρες Πρωινό
  1. Κάνε ενδιάμεσα σνακ

Το ξέρω ότι έχεις βαρεθεί να το ακούς από όλους τους διαιτολόγους αλλά δεν το ακούς τυχαία. Τα ενδιάμεσα σνακ εξυπηρετούν:

  • στο να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνες και φυτικές ίνες και
  • στο να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και έτσι να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση τροφής μετά από ώρες αφαγίας.

Ένα φρούτο με μια φέτα κατσικίσιο τυρί Freevia ή σπιτικό κέικ μπανάνας με στέβια Freevia.

κέικ μπανάνας με στέβια
  1. Έχε πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό

Το νερό είναι βασικό στοιχείο της διατροφής μας, αρωγός της υγείας και σύμμαχος της διατήρησης ενός υγιούς σωματικού βάρους. Μη περιμένεις να διψάσεις για να πιεις νερό γιατί όταν νιώσεις δίψα σημαίνει ότι ήδη έχεις αφυδατωθεί. Κάποιες από τα πιο συχνά συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι ο πονοκέφαλος, το ξηρό δέρμα, οι κράμπες, οι ταχυκαρδίες και η δυσκοιλιότητα!

μπουκάλι νερό
Αλεξάνδρα Κοντοδήμου
Αλεξάνδρα Κοντοδήμου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc
Nutrition Home, Τσιμισκή 71, Θεσσαλονίκη
www.nutritionhome.gr