Διατροφικά Tips για καλύτερη συγκέντρωση στο διάβασμα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Διατροφικά Tips

Το διάβασμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και τις εξεταστικές είναι ένα δύσκολο έργο που συχνά επιφέρει μεγάλο άγχος.  Για αυτό συγκεντρώσαμε ορισμένα tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση.

  1. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα καλό πρωινό.

Γέμισε το πιάτο σου με τροφές που θα σου δώσουν ενέργεια για όλη τη μέρα. Δοκίμασε ένα γευστικό σάντουιτς με κατσικίσιο τυρί Freevia και πολύχρωμα λαχανικά συνοδευόμενο από ένα καταπράσινο smoothie με στέβια.

  1. Ενυδατώσου.

Περίπου 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη λειτουργία του εγκεφάλου σου σε υψηλά επίπεδα και να έχεις καλύτερη συγκέντρωση.

  1. Κάνε συχνά γεύματα.

Έχει αποδειχθεί ότι 3 κύρια γεύματα και 2-3 snack την ημέρα είναι ικανά να τροφοδοτήσουν τον οργανισμό σου με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις του διαβάσματος.

Μερικά παραδείγματα για ελαφριά snack:

  • Τοστ με κατσικίσιο τυρί Freevia
  • Γιαούρτι με φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς
  • Μια φέτα μαύρο ψωμί με Άπαχο Πρόβειο 1%, ντοματίνια και ρίγανη
  • Μπισκότα με ξηρούς καρπούς και στέβια
  • Ομελέτα με Άπαχο Πρόβειο 1% και λαχανικά
  1. Συμπεριέλαβε στα γεύματα σου τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Κατανάλωσε ελαιόλαδο, ψάρια, γαλακτοκομικά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά και μοσχαρίσιο κρέας, ώστε να διατηρήσεις υψηλά τη λειτουργία του οργανισμού σου και να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι μια φρέσκια σαλάτα με δροσερά λαχανικά, ελαιόλαδο, λιναρόσπορο και Άπαχο Πρόβειο 1%.