Μαρμελάδα Φράουλας με Στέβια

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Μαρμελάδα Φράουλας με Στέβια

Η πιο φρέσκια, φυσική και υγιεινή επιλογή της εποχής!

Η εποχή της φράουλας είναι εδώ και μας εμπνέει να δημιουργήσουμε γλυκές, σπιτικές απολαύσεις – χωρίς ζάχαρη, αλλά με όλη τη γεύση που αγαπάμε. Τι καλύτερο λοιπόν από μία σπιτική μαρμελάδα φράουλας με Freevia Στέβια;

Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη, δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, και μπορείς να την απολαύσεις στο πρωινό, πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, σε γιαούρτι, ή ακόμα και ως topping σε γλυκά. Το καλύτερο; Θα χρειαστείς μόνο λίγα υλικά και περίπου 20 λεπτά!

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3-4 κουταλιές της σούπας Freevia Στέβια (ή κατά προτίμηση)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. νερό (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό λεμονιού. Αν οι φράουλες δεν είναι πολύ ζουμερές, πρόσθεσε και λίγο νερό.
  2. Βράσε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να λιώνουν.
  3. Αν θέλεις πιο λεία υφή, πολτοποίησε το μείγμα με ραβδομπλέντερ ή λιώσε με κουτάλι.
  4. Πρόσθεσε τη Freevia Στέβια, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να αποκτήσει η μαρμελάδα την επιθυμητή υφή.
  5. Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.

💡 Tip: Αν σου αρέσουν οι πιο «κομματάτες» μαρμελάδες, μην πολτοποιήσεις τις φράουλες εντελώς. Και αν θέλεις να διαρκέσει περισσότερο, μπορείς να την παστεριώσεις σε βάζα.

Γιατί να προτιμήσεις Freevia Στέβια;

Η Freevia είναι η 100% φυσική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν ή να αποφύγουν τη ζάχαρη χωρίς να στερηθούν τη γεύση. Χωρίς θερμίδες, χωρίς τεχνητά γλυκαντικά, ιδανική για όλους – ακόμα και για διαβητικούς ή όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

Δοκίμασέ τη και πες μας εντυπώσεις!