Η πιο φρέσκια, φυσική και υγιεινή επιλογή της εποχής!
Η εποχή της φράουλας είναι εδώ και μας εμπνέει να δημιουργήσουμε γλυκές, σπιτικές απολαύσεις – χωρίς ζάχαρη, αλλά με όλη τη γεύση που αγαπάμε. Τι καλύτερο λοιπόν από μία σπιτική μαρμελάδα φράουλας με Freevia Στέβια;
Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη, δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, και μπορείς να την απολαύσεις στο πρωινό, πάνω σε ψωμί ή φρυγανιά, σε γιαούρτι, ή ακόμα και ως topping σε γλυκά. Το καλύτερο; Θα χρειαστείς μόνο λίγα υλικά και περίπου 20 λεπτά!
Υλικά
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
- 3-4 κουταλιές της σούπας Freevia Στέβια (ή κατά προτίμηση)
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 2-3 κ.σ. νερό (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό λεμονιού. Αν οι φράουλες δεν είναι πολύ ζουμερές, πρόσθεσε και λίγο νερό.
- Βράσε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να λιώνουν.
- Αν θέλεις πιο λεία υφή, πολτοποίησε το μείγμα με ραβδομπλέντερ ή λιώσε με κουτάλι.
- Πρόσθεσε τη Freevia Στέβια, ανακάτεψε καλά και συνέχισε το βράσιμο για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να αποκτήσει η μαρμελάδα την επιθυμητή υφή.
- Άφησε να κρυώσει και αποθήκευσε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Διατηρείται για περίπου 1 εβδομάδα.
💡 Tip: Αν σου αρέσουν οι πιο «κομματάτες» μαρμελάδες, μην πολτοποιήσεις τις φράουλες εντελώς. Και αν θέλεις να διαρκέσει περισσότερο, μπορείς να την παστεριώσεις σε βάζα.
Γιατί να προτιμήσεις Freevia Στέβια;
Η Freevia είναι η 100% φυσική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν ή να αποφύγουν τη ζάχαρη χωρίς να στερηθούν τη γεύση. Χωρίς θερμίδες, χωρίς τεχνητά γλυκαντικά, ιδανική για όλους – ακόμα και για διαβητικούς ή όσους ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.
Δοκίμασέ τη και πες μας εντυπώσεις!