Μάφιν με Μύρτιλα

muffin with bluberries

Ποσότητα: 12 μάφιν

  • 170 γραμμάρια χυμό ανανά
  •  ¼ φλιτζανιού λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας freevia
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι σκέτο γιαούρτι
  • 60 γραμμάρια γάλα
  • 1 φλιτζάνι μύρτιλα (φρέσκα ή καταψυγμένα)
  • ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι ζαχαροπλαστικής από σιτάρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 oC. Λαδώνετε το ταψί των μάφιν. Σε ένα μικρό μπολ, μουσκεύετε την βρώμη στον χυμό ανανά για περίπου 10-15 λεπτά. Χτυπάτε το λάδι μαζί με το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα άλλο μπολ. Αραιώνετε το γιαούρτι με το γάλα και το προσθέτετε στο μπολ με τα ρευστά συστατικά και τα χτυπάτε και πάλι όλα μαζί. Αναμιγνύετε και τη μουλιασμένη στον χυμό ανανά βρώμη.  Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ρίχνετε τα ξηρά συστατικά μέσα στο υγρό μίγμα, αναδεύοντας όσο λιγότερο γίνεται. Ρίχνετε τα μύρτιλα λίγο πριν αναμιχθεί πλήρως το αλεύρι. Γεμίζετε με ένα κουτάλι το ταψί των μάφιν και τα ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά.